foto10.jpg

Ana Sayfa > Haber Duyuru > Basın Açıklamaları



TEK GIDA İŞ

TEK GIDA İŞ ‘in bu onurlu mücadelesini sonuna kadar destekleyeceğimizi bildiriyoruz.

28.07.2008

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

Hükümete geldikleri günden bugüne özelleştirme politikalarıyla hem ülkenin ulusal değerlerini talan ederek işsizliği, yolsuzluğu ve özelliklede de sendikasızlaştırmayı halka ve emekçilere dayatan AKP şimdi de özelleştireceği kurumlarda örgütlü sendika üyelerini baskı ve tehditlerle istifa ettirerek arka bahçeleri konumundaki yandaş ve işbirlikçi sendikalara üye ettirme yoluna, gitmektedir. Örgütlü sendikaları etkisizleştirerek, özelleştirilecek kurumların önündeki engelleri kaldırmak istenmektedir.

Bunun en son örneğini de ÇAYKUR’da görmekteyiz. TÜRK_İŞ’e bağlı TEK_GIDA-İŞ Sendikasına üye işçilerin, AKP’nin çeşitli Teşkilatlarının büyük bir bölümünün baskı, sürgün ve tehditleri ile istifa ettirilerek ÇAYKUR’da özelleştirmeyi  sorunsuz yapabilmek ve işçilerin hakkını daha kolay gasp edebilmek için yandaş sendikaya üye olmalarını dayatmaktadırlar.

Demokrasilerin yaşatılmasında olmazsa olmaz olan sendikaların üye işçilerce değiştirilme koşulları çalışma yasalarıyla da belirtilmiş olmasına rağmen hükümet eliyle de desteklenen bu tür anti demokratik uygulamaları Demokrasiye olan inancımız gereği kınıyor ve TEK GIDA İŞ ‘in bu onurlu mücadelesini sonuna kadar destekleyeceğimizi bildiriyoruz.

Kültür Sanat_Sen Genel Merkezi




Share
 

KESK